Hlavní obsah

Muž na registru vozidel v Říčanech napadl úřednici a strážníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říčany u Prahy
Aktualizováno

Provoz registru vozidel v budově říčanské radnice ve středu narušil incident, při němž jeden z klientů napadl pracovnici za přepážkou a poté i přivolaného strážníka. Žena utrpěla lehké zranění. Muže zatkli policisté. Provoz registru byl odpoledne kvůli policejnímu vyšetřování zastaven. Mnozí lidé to nesli nelibě, někteří poukazovali na to, že na vyřízení žádosti čekali od rána.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Mohu potvrdit, že naše hlídky vyjely k případu, kdy v prostorách městského úřadu došlo k napadení pracovnice přepážky. Žena utrpěla lehká poranění. Následně byl napaden i strážník, který proti agresorovi zakročoval," popsal incident mluvčí policie Prahy-venkov Zdeněk Chalupa.

Strážníci podle něj muže zadrželi a předali ho republikové policii. Jaký trest muži hrozí, zatím není známo. "Je to teprve v prvopočátku, provádějí se další šetření," podotkl mluvčí.

Asi tomu člověku ruply nervy.
Svědek události

Problematický centrální registr vozidel v minulosti opakovaně kolaboval, od spuštění se potýká s vysokou chybovostí a je podle úředníků pomalý. "Asi tomu člověku ruply nervy," řekl jeden z čekajících.

Lidé se dožadovali odbavení

Po incidentu a příjezdu strážníků vyšla na chodbu úřednice, která čekající upozornila na to, že kvůli incidentu bude provoz registru na dvě hodiny přerušen. "Čekáme na příjezd kriminální policie," uvedla.

Lidi posedávající ve vestibulu zpráva nemile překvapila. Úřednici ukazovali lístky s pořadovými čísly a ptali se, zda mají dnes šanci na vyřízení žádosti. Pracovnice jim nedokázala odpovědět. Přislíbila však, že se čekající budou snažit odbavit i kolegové, kteří vydávají řidičské průkazy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám