Hlavní obsah

Dvě děti zraněné při frenštátském výbuchu lékaři propustili domů

– Frenštát pod Radhoštěm • Aktualizováno
Právo, Denisa Telaříková

Z ostravské fakultní nemocnice propustili v úterý v podvečer dvě děti, které se zranily při nedělním výbuchu panelového domu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Právu to sdělil mluvčí této nemocnice Tomáš Oborný.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zničený dům ve Frenštátě pod Radhoštěm

Článek

„Na základě dohody s rodinou a po zhodnocení aktuálního zdravotního stavu jsme před chvílí propustili dva nezletilé pacienty do domácího ošetřování,“ informoval v úterý v podvečer Oborný.

Stav dalších čtyř pacientů hospitalizovaných v této nemocnici je stabilizovaný. Další manželský pár je však podle mluvčího bohužel kvůli rozsáhlým popáleninám na mnoha procentech těla v kritickém stavu.

Z novojičínské nemocnice již v pondělí lékaři propustili další dvě ženy a mladého muže, kteří zamířili ke svým příbuzným.

Celkem se při explozích v domě číslo 39 ve Frenštátě zranilo 11 lidí a minimálně pět osob zemřelo. Policie případ dále šetří, chystá se demolice roztrhaného domu.

Statik o troskách domu ve Frenštátu

Podle policie je nejpravděpodobnější variantou, že za výbuch může jeden z nájemníků. Dvaašedesátiletý muž bydlící v přízemí zničeného domu požár založil úmyslně. Hasiči potvrdili, že měl více ohnisek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám