Hlavní obsah

Dva zranění při výbuchu ve Frenštátě stále bojují o život

Právo, ČTK, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm
Aktualizováno

Dva lidé z 11, kteří utrpěli zranění při nedělním výbuchu a následném požáru domu ve Frenštátě pod Radhoštěm, jsou podle lékařů nadále ve velmi vážném stavu. Dál bojují o život v ostravské fakultní nemocnici. Zbývající jsou již ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Tři zranění už dokonce nemocnici opustili.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hasiči na místě výbuchu

Článek

Nejméně pět lidí při neštěstí zemřelo, dva lidé se pohřešují. Hasiči v troskách našli ostatky, které mohou patřit těmto dvěma lidem. Ještě je neidentifikovali, čekají na výsledky expertiz.

Osm zraněných je ve Fakultní nemocnici Ostrava-Poruba. Stav dvou je i nadále vážný. Muž a žena mají rozsáhlé popáleniny, žena na 90 procentech těla. "U zbývajících můžeme říci, že už nejsou ohroženy jejich životy," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

K blízkým odešel jednatřicetiletý muž, který ležel na jednotce intenzivní péče poté, co se nadýchal kouře. „Jeho stav se od neděle zlepšil, takže byl v průběhu pondělí přeložen na plicním oddělení a ještě ten den na jeho vlastní žádost byl propuštěn,“ uvedla mluvčí nemocnice v Novém Jičíně Hana Szotkowská.

V novojičínské nemocnici tak už není hospitalizován žádný pacient ze zničeného domu. K příbuzným odjely i ženy ve věku 61 a 40 let. „Dvě ženy, které ležely na interním oddělení, byly v pondělí odpoledne propuštěny do domácí péče,“ doplnila Szotkowská.

Exploze v panelovém domě v centru města nastala v neděli krátce před 04:00. Po výbuchu vypukl požár, který zničil celý třípatrový dům, v němž bylo šest bytů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám