Hlavní obsah

Zloděje zastavil až výstřel, v autě měl přítelkyni a novorozence

Novinky, Ondřej Kořínek
Kladno

Střelbou na prchajícího pachatele skončilo ve čtvrtek pronásledování vozidla na Kladensku, ve kterém jela také 19letá dívka a její měsíční dítě. Policisté po vozidle pátrali v souvislosti s ujetím od čerpací stanice bez zaplacení. Nakonec se ukázalo, že muž nevlastní řidičský průkaz a SPZ na vozidle byly kradené.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Utíkajícího zloděje zastavil až výstřel z policejní pistole.

Článek

Dopoledne vyhlásil operační důstojník pátrání po vozidle a řidiči, který ujel z čerpací stanice ve Slaném bez placení. Hlídka ho spatřila v ulici Lázeňská, odkud ho začala pronásledovat až do obce Vítov.

„Řidič zastavil až na opětovnou výzvu. Z místa řidiče vyskočil muž, který se dal na útěk. Ve vozidle zanechal svoji devatenáctiletou přítelkyni a její měsíční dítě. Hlídka pachatele pronásledovala po poli,“ konstatovala mluvčí policie Michaela Nováková.

Uprchlík na jakékoliv výzvy policistů nereagoval, proto policisté použili varovný výstřel a krátce nato muže zadrželi. Třicetiletý muž z Chomutovska nevlastnil řidičský průkaz a navíc policisté zjistili, že SPZ vozidla byly odcizené.

„Skutek je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení a zadržený muž je podezřelý z trestného činu krádeže, za což mu hrozí až tři roky za mřížemi,“ vysvětlila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám