Hlavní obsah

Opilý otec si chtěl ze školky odvézt dceru, nemohl ani zaparkovat

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Učitelka mateřské školy vytočila ve čtvrtek odpoledne tísňovou linku českobudějovických strážníků, aby je informovala, že pro dívku si přijel opilý otec a hrozí, že v tomto stavu bude opět řídit.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznamovatelka uvedla, že tak soudí z jeho jízdy a následné chůze. Hlídka byla na místě do pěti minut. Jelikož muž právě vedl svou dceru k zaparkovanému vozidlu a hrozilo, že s ní odjede, rozhodla se hlídka muže zastavit a provést u něho dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu,“ uvedl mluvčí strážníků Václav Sup.

Zkouška byla pozitivní a přístroj ukázal 1,50 promile. Muž k tomu dodal, že ráno vypil dvě piva a do školky opravdu přijel autem. Toto potvrdily i dvě svědkyně, které muže viděly přijíždět.

„Zde měl muž při parkování přeskočit obrubník a přejet ho o cca metr a následně zpět vycouvat na parkovací místo. Po vystoupení z vozidla pak bylo z jeho nejisté chůze patrné, že je pod vlivem alkoholu,“ doplnil Sup.

Vzhledem k tomu, že se otec dítěte k přečinu přiznal, byla přivolána Policie ČR, aby si případ převzala. Přijela také matka holčičky, která ji odvezla domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám