Hlavní obsah

Strážníci odřízli oběšeného muže, resuscitací mu zachránili život

Novinky, Ondřej Kořínek
Brno

Strážníci městské policie Brno zasahovali v noci na čtvrtek u sebevraha, který se v části Starého Lískovce oběsil. Strážníci muže odřízli a zahájili resuscitaci, která byla úspěšná.

Záchrana muže, který se pokusil o sebevražduVideo: MP Brno

 
Článek

Městští strážníci vyjeli na tísňové volání před čtvrtou hodinou ranní s tím, že v jednom z domů se chce oběsit člověk. Při jejich příjezdu na místě křičely dvě ženy, že je v domě oběšený muž.

„Toho hlídka v patře opravdu uviděla viset za popruh s namodralou tváří a dalšími velmi kritickými zdravotními příznaky. Jeden ze strážníků okamžitě přeřízl popruh, položil muže na zem a odmotal mu pás z krku. Muž neměl zachované životní funkce, a tak strážník ihned zahájil resuscitaci, zatímco druhý přivolal sanitku,“ informoval Novinky mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zachraňujícímu strážníkovi se mezitím povedlo obnovit životní funkce, ale musel se s kolegou vystřídat, protože oživování bylo nesmírně náročné. Druhý strážník udržel životní funkce až do příjezdu záchranářů, kteří následně 38letého muže převezli do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám