Hlavní obsah

Řidičce nestačilo 25 pokusů na provedení dechové zkoušky, nepomohla ani ukázka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Tolik pokusů o dechovou zkoušku, co absolvovala 42letá žena v sobotu v noci, policisté nepamatují. Ženě se nepodařilo ani na 25. pokus správně dýchnout do přístroje, navíc odmítla jít na odběr krve, protože by si potom musela platit taxík. Korunu svému chování řidička nasadila prohlášením při odchodu ze služebny, že si na odběr odjede sama, aby věděla, jak moc je opilá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté se pro kontrolu ženy rozhodli v obci Kelč na Vsetínsku. Žena na prvotní signál o zastavení nereagovala a mužům zákona se ji tak podařilo zastavit až na další pokus. Protože z ženy byl cítit alkohol, rozhodli se provést dechovou zkoušku.

Žena ovšem nebyla schopna do přístroje správně dýchnout, nepomohla ani názorná ukázka od policisty. Celkově policisté napočítali 25 pokusů.

„Řidička foukala mimo přístroj nebo náustek různě zakrývala rty atd. Říkala, že je to na ni moc těžké, že dýchnout do přístroje prostě nezvládne. Policisté tedy vyzvali ženu, aby se podrobila odběru krve v nemocnici. Řidička nejprve souhlasila, ale pak si to rozmyslela,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Lenka Javorková.

Místo taxi chtěla zaplatit pokutu

Řidička hlídce uvedla, že nemůže jet, protože má v autě děti. Policisté proto dvě osoby v autě ztotožnili a zjistili, že údajným dětem je 20 a 27 let. Následně se zase vymlouvala, že by musela z Valašského Meziříčí jet zpět taxíkem, který by ji stál 300 korun a ona chce být dnes brzy doma. Říkala, že raději zaplatí pokutu 50 tisíc korun, než 300 korun za taxi.

Policisté ženu převezli na služebnu, kde s ní vyplnili formulář a požádali ji o podepsání. Opilá řidička však začala schválně vypisovat jiné kolonky a do formuláře čmárat. Policisté ho proto stornovali a vypsali nový, který už ale řidička odmítla podepsat.

Ve správním řízení jí hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení na dva roky. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při odchodu žena uvedla, že má odvoz, a že si na odběr krve zajede sama, jen aby pro sebe věděla, kolik alkoholu v krvi má.

Podle mluvčí policisté řekli, že se s podobným případem ještě nesetkali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám