Hlavní obsah

Zavřu vás do lednice a zmrznete, vyhrožoval lupič květinářce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatlačím vás do lednice, kde vás zavřu a tam zmrznete, řekl lupič prodavačce v květinářství v Praze 8, když ji 1. února přepadl. Překvapená žena začala s lupičem smlouvat, a i přesto že ji chytil, se jí podařilo utéct.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič z květinářství zachycený kamerouVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž tvářící se jako zákazník vstoupil do květinářství v Sokolovské ulici v pátek večer a po 20leté prodavačce požadoval tři růže. Žena odešla pro květiny do chladicího boxu a muž k ní přistoupil se slovy: „Vypadáte jako milá prodavačka, já vám nechci ublížit. Ale zatlačím vás do lednice, kde vás zavřu, tam vám nikdo nepomůže a zmrznete tam. Jsem v zoufalé finanční situaci a nemám peníze. Jak to tedy uděláme?!“

Další průběh přepadení popsala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová: „Prodavačka se snažila lupiče přemluvit a chtěla odejít z chladicího boxu, muž ji však chytil za paži a snažil se přepadenou zatlačit zpět. Ženě se podařilo vysmeknout a s voláním o pomoc utéci z prodejny.“

Foto: Policie ČR

Pachatel chtěl prodavačku zavřít do mrazícího boxu

Lupič utekl směrem k ulici Pobřežní a kriminalisté po něm zatím marně pátrají. Pachatel je ve věku mezi 40 a 50 lety, vysoký asi 175 centimetrů, střední postavy. Má tmavší pleť, tmavé vlasy lehce prošedivělé. V době přepadení byl hladce oholený a hovořil česky bez přízvuku. Oblečený byl do černé bundy, tmavých džínsů a silně zapáchal cigaretovým kouřem.

O informace vedoucí k dopadení lupiče se občané mohou podělit na lince 158. Muži hrozí za loupež až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám