Hlavní obsah

Přepadl důchodkyni, aby měl na pivo. Odsedí si pět let

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

I když se před soudem snažil všemožně vykrucovat a své jednání bagatelizoval, nebylo mu to nic platné. Za loupežné přepadení téměř sedmdesátileté důchodkyně z loňského listopadu v Sušici půjde Petr Vojtěch z Klatovska na pět let do vězení. Ve středu o tom rozhodl Okresní soud v Klatovech.

Článek

Čtyřiatřicetiletému muži došly peníze na pivo a tak poblíž hotelu Svatobor číhal na příhodnou oběť, kterou by mohl oloupit. Když kolem něho procházela devětašedesátiletá žena, přiskočil k ní a strhl jí kabelku z ramene. „Chvilku se o ni přetahovali, pak ale poškozená klopýtla a v leknutí ji pustila. Obžalovaný se ale pak ještě pokusil ženě vytrhnout z druhé ruky igelitovou tašku, což se mu už nepodařilo,“ popsal loupež soudce Jaromír Veselý.

Pět stovek, které Vojtěch v uloupené kabelce objevil, šel okamžitě propít do hospody. Kriminalisté ho zadrželi o pár hodin později. K loupeži se přiznal. Před soudem ale své jednání zlehčoval. „Přišel jsem o práci. Byl jsem pod vlivem alkoholu,“ hájil se.

Přepadená seniorka u soudu řekla, že po této zkušenosti už sama ven nechodí. „Bylo pět hodin odpoledne, tma a pršelo. Nevšimla jsem si ho, až když na mě vybafl a začal se sápat po tašce. Strhl mi ji z ramene a já ještě stačila chňapnout popruh. Byl silnější, neměla jsem proti němu šanci. Ubránila jsem aspoň igelitku, kterou mi chtěl také vzít,“ vypověděla důchodkyně.

Při rozhodování o trestu soud upozornil na to, že Vojtěch byl v době spáchání loupeže v podmínce a v minulosti byl odsouzen za přepadení jiné starší ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám