Hlavní obsah

Muže jdoucího v kolejišti srazil vlak, policisté ho nemohli identifikovat

– Zlín

Vlak srazil v noci na středu mezi Tlumačovem a Otrokovicemi na Zlínsku muže, který vážným zraněním na místě podlehl. Provoz na frekventovaném železničním koridoru byl kvůli vyšetřování nehody asi tři hodiny omezen. Totožnost muže policisté zjišťují.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Nebylo jej možné identifikovat, byla proto nařízena soudní pitva. Neznámá je zatím také příčina nehody. Nelze vyloučit ani nešťastnou náhodu, podle stop šel totiž muž celou dobu v kolejišti," uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byl muž sražen v úseku mezi stanicemi, tedy v prostoru veřejnosti nepřístupném. "V těchto případech si většinou lidé buď přes koleje zkracují cestu, nebo tam jdou cíleně spáchat sebevraždu," přiblížil Drápal.

Strojvedoucí vlaku IC jedoucího z Prahy do Zlína podle něj neměl ve více než stokilometrové rychlosti šanci vlak zastavit. Asi čtyři desítky cestujících podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila po nehodě z vlaku InterCity přestoupily a dále do Zlína pokračovaly v cestě osobním vlakem.

Reklama

Výběr článků

Načítám