Hlavní obsah

V České Vsi na Jesenicku shořel komplex rekreačního ranče

Právo, Petr Marek
Česká Ves
Aktualizováno

Rozsáhlý požár komplexu dřevěných budov restauračního ranče likvidovali ve středu hasiči v České Vsi na Jesenicku. Centrální objekt zcela lehl popelem, další byly poškozeny. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda podle předběžných odhadů může přesáhnout pět miliónů korun.

Zásah hasičů při požáru v České VsiVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Příčina požáru, který vypukl hodinu po půlnoci, je zatím v šetření. „Vyloučit momentálně nejde žádnou ze tří variant možného vzniku, tedy technickou závadu, nedbalost ale také ani úmysl,“ řekl Právu ve středu časně ráno mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči celou noc bojovali s plameny

Tísňová linka hasičů podle něj přijala hned několik informací o viditelných plamenech a kouři  restauračního komplexu krátce před 01:00. „Na místo jsme ihned vyslali z požární stanice Jeseník osádky dvou cisternových vozidel posílené o další dobrovolné jednotky z České Vsi, rovněž osádky dvou zásahových vozidel a také dobrovolné jednotky z Písečné, Mikulovic, Zlatých Hor a Jeseníku,“ informoval Hošák s tím, že vzhledem k hustému sněžení je na místě složitá doprava vody, kterou hasiči dováží kyvadlově z nedalekého vodního zdroje.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči celou noc bojovali s plameny

Práci hasičům zkomplikovalo i nalezení čtyř propanbutanových láhví ve stádiu hoření. „Pomocí hasebních proudů za bezpečnostní stěnou se nám podařilo poté požár tlakových láhví uhasit a ochladit je na teplotu pro následné bezpečné vytažení z trosek hořícího objektu,“ uvedl mluvčí a dodal, že hasiči následně přistoupili k rozebírání dřevěných konstrukcí a dohašování menších ohnisek. „Celková plocha požářiště je zhruba o rozměrech 30 krát 12 metrů,“ doplnil ještě Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Restaurační komplex začal hořet krátce po půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám