Hlavní obsah

Muž vyhrožoval nezletilé, aby se svlékla před kamerou. U soudu dostal šest let

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Sexuální nátlak na 13letou dívku potrestal v úterý Krajský soud v Ústí nad Labem šestiletým vězením s ochranným sexuologickým léčením. To si má odpykat 25letý Vladimír Švajgl, který trpí pedofilií. S dívkou se spojil loni na jaře přes internet a výhrůžkami ji donutil, aby se před webovou kamerou svlékla a sebeukájela.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Vladimír Švajgl před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Dívku kontaktoval loni 25. března na portálu Lidé.cz. Přesvědčil ji, aby si ho přidala do kontaktů v komunikačním programu Skype. Ona ho poslechla a informovala ho, že jí je 13 let. Švajgl ale v následné komunikaci začal přitvrzovat a dívce začal vyprávět, že je velkou rybou v podsvětí. Zabývá se prý úplatky a únosy, a pokud neudělá, co chce, tak ji může unést nebo něco provést rodičům.

Dívku donutil zapnout nejprve webovou kameru, pak chtěl, aby odhalila ňadra, po dalších výhrůžkách se měla hladit na přirození. Pak se měla nahá dále sebeukájet. Vystrašená dívka, která byla na internátě, volala své matce, ta krátce potom kontaktovala policii.

Švajgl se u soudu ke všemu přiznal a svého činu zalitoval. Prý se to stalo v době, kdy neměl práci a byl ve stresu a psychicky na dně. Soudu řekl, že ho ovládla jeho deviace ve spojení s alkoholem. Deviaci potvrdil soudní znalec, podle kterého má heterosexuální pedofilii se sklony k sadismu.

Obhajoba tvrdila, že šlo o ojedinělý případ, v počítači prý nebyla nalezena žádná jiná podobná komunikace. Švajglovi u soudu přitížilo, že už má záznamy v rejstříku trestů. Byl už odsouzen za pohlavní zneužití a šíření pornografie. V podmínce byl ještě v době spáchání nynějšího činu. Nyní mu hrozilo až 12 let vězení.

Obhajoba chtěla uložit podmíněný trest. Soud ale rozhodl, že trest bude nepodmíněný v dolní polovině sazby. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu k případnému odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám