Hlavní obsah

Lupič při přepadení hrozil čerpadláři "plamenometem"

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S vynalézavým lupičem se setkali pražští policisté, kteří začátkem ledna přijeli vyšetřovat přepadení čerpací stanice v Hloubětíně. Mladý lupič tam prodavače ohrožoval neobvyklou zbraní, a sice zapalovačem a sprejem, ze kterého vytvořil doslova plamenomet. Policie se navíc domnívá, že loupil již třikrát v roce 2011.

Při loupeži ohrožoval obsluhu plamenemVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladý lupič v prodejně v Českobrodské ulici 6. ledna večer nejprve koupil nápoj, cigarety a zapalovač a odešel. Po několika minutách se vrátil se sprejem a zapalovačem v ruce.

„Přistoupil k prodejnímu pultu, namířil na obsluhu sprej, pod kterým měl zapalovač, a požadoval vydání veškeré tržby. Od prodavače obdržel finanční hotovost s pár tisíci korunami a při odchodu ještě utrousil ´Omlouvám se´,“ informovala v úterý mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muž při přepadení v roce 2011

Po přepadení se na místo kromě detektivů dostavil také psovod se služebním psem Orbim, ale ti lupiče nenašli. Po zhlédnutí kamerových záznamů policisté navíc zjistili, že muž již loupil v roce 2011 a to nejméně ve třech případech.

Lupič je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a během loupeže měl několikadenní strniště. Oblečený byl do tmavě modré mikiny s kapucí, na hlavě měl tmavou kšiltovku. V době přepadení měl dioptrické brýle s obdélníkovými obroučkami. Informace o lupiči přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám