Hlavní obsah

Při požáru zámečku u Prahy zemřel člověk

Při požáru v areálu zámečku ve Statenicích u Prahy v noci na úterý zemřel člověk. Policie se domnívá, že by mohlo jít o bezdomovce, protože byl areál volně přístupný. Uvedl to policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Oheň způsobil škodu kolem 300 tisíc. Příčinu vzniku požáru vyšetřují hasiči a policisté.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár zámečku ve Statenicích

Článek

Podle starosty Jana Sládka hořelo v jednom z objektů v areálu zámku, který byl obývaný zhruba do 50. let. Historickou budovu zámku oheň nezasáhl. "Já si nemyslím, že by tam přespávali bezdomovci, protože jsme tady letos žádného nezaregistrovali," řekl Sládek na dotaz, jestli tam přespávali bezdomovci. Podle jeho nepotvrzených informací při požáru zemřel muž, který v areálu nebydlel.

Podle Chalupy zatím není známá totožnost mrtvého. Byla nařízena soudní pitva, která objasní příčinu úmrtí. "Pravděpodobně mohlo jít o nedbalost nebo nešťastnou náhodu," uvedl Chalupa k příčině vzniku ohně. Případ je ale na začátku vyšetřování.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár zámečku ve Statenicích

Oheň v areálu zámku podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové vypukl před 4:00. K požáru vyjíždělo pět středočeských hasičských jednotek, kterým pomáhaly tři cisterny pražských hasičů. Oheň zasáhl dvoupodlažní budovu, v níž se při požáru propadl strop. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice, oheň dostali pod kontrolu po více než třech hodinách. Dopoledne ještě budou dohašovat a rozebírat střešní konstrukci.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár zámečku ve Statenicích

Hasiči podle Kostkové popáleného člověka našli asi půl hodiny po začátku zásahu, poskytli mu základní první pomoc a předali ho záchranářům. Později ale muž zemřel v sanitce. Areál podle starosty patří soukromé italské firmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám