Hlavní obsah

Nejdřív chřipka, potom úraz. Lobbista Janoušek si stále nepřečetl spis

Praha

Roman Janoušek leží podle svého advokáta Víta Širokého od minulého týdne kvůli úrazu v nemocnici. Kontroverzní pražský podnikatel, který podle policie srazil v březnu svým vozem v opilosti ženu, by se proto měl se spisem začít seznamovat s největší pravděpodobností až v příštím týdnu.

Foto: repro TV Prima

Roman Janoušek při vyšetřování policií.

Článek

"Klient má zdravotní potíže a je hospitalizován, tak si myslím, že to bude nejspíš příští týden," uvedl advokát s tím, že na policii poslal v pondělí omluvu.

Široký nechtěl sdělit, co konkrétně se Janouškovi stalo, ani kdy úraz utrpěl. Propuštěn z nemocnice by však podle něj měl být ještě tento týden.

Janoušek se policii již jednou ze studování spisu omluvil, minulé pondělí jeho advokát uvedl, že má chřipku. [celá zpráva]

Státní zastupitelství donedávna vinilo Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví, v lednu však zpřísnilo právní kvalifikaci na pokus o vraždu. Za to podnikateli hrozí až osmnáctileté vězení. Kromě toho je obviněn také z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle policie Janoušek při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu, který jel před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie ho dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Janoušek sraženou ženu odškodnil, přesnou částku však obě strany úzkostlivě tají. Podle dřívějších informací se jedná o trojnásobek bodového ohodnocení zranění, které vyčíslili lékaři. Média spekulují o statisících až miliónech korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám