Hlavní obsah

Vězni v kuřimské věznici mají mobily i přístup k internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vězni v kuřimské věznici používají běžně na celách mobilní telefony a mají přístup k internetu, ačkoli to není dovoleno. V sobotu o tom informovala televize Nova. Televizi to potvrdil jeden z propuštěných vězňů, který ve věznici strávil asi rok. Vedení věznice už tyto informace podle televize prověřuje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Tam je mobilních telefonů strašně moc, tam je to po různých odděleních, skrýše, co jsou, tak jsou většinou na záchodech a takhle pod římsama," řekl bývalý vězeň. Tvrdí, že dozorci o tom vědí a vězně kryjí, aby ochránili sami sebe. Dozorci jim prý řekli, že za každý odhalený mobil přicházejí o peníze.

Televizi se podařilo jednomu z vězňů dovolat. Několik hodin poté ale reportérka obdržela e-mail od jednoho z vězňů se vzkazem, aby mu už nevolala kvůli možným následkům, které by mu to mohlo přinést.

"My tady tuto záležitost řešíme, ale nebudu vám v této věci poskytovat žádné informace," řekl televizi zástupce ředitelky věznice.

Vězeňská služba se už před několika lety snažila nakoupit rušičky mobilního signálu. Jejich nákup ale skončil neúspěchem. Podle ministerstva spravedlnosti dodaný systém nezabránil nepovolenému telefonování vězňů a naopak rušil signál mimo věznice

Reklama

Výběr článků

Načítám