Hlavní obsah

Zfetovaný řidič ujížděl jako šílenec a nakonec na policii poštval psa

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Rychlostí hodně převyšující stovku ujížděl obcemi na Brněnsku před policejními hlídkami dvaatřicetiletý muž z obce Těšany. Policisté na tohoto uživatele drog cíleně číhali poté, co byl již dvakrát přistižen při řízení pod jejich vlivem a už kvůli tomu přišel i o řidičák. Ani to mu však nevadilo a s autem jezdil dál.

Policisté pronásledují zfetovaného řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

"Poté co hlídku, která jej zastavovala, ignoroval a objel první policejní zátaras, snažil se muž ujet několika obcemi a během této značně riskantní jízdy ohrožoval nejen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu včetně chodců. Na videu je například zjevné, jak před jeho autem v Těšanech na poslední chvíli uhýbala maminka s kočárkem, která se snažila přejít vozovku,“ uvedl k zásahu policista Bohumil Malášek.

Šoféra nezastavila ani hrozba střelnou zbraní. Muže nakonec tři policejní hlídky dostihly před domkem rodičů, kam se snažil zmizet. Ani tam však incident neskončil. Policii napadl nejen samotný řidič, ale i jeho rodiče a zapojila se i šoférova přítelkyně.

“K útokům použili sekeru, smeták a také tři psy bojových plemen, které na policisty štvali. Muž nakonec skončil v policejní cele a už mu bylo sděleno obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, je také podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti policii,“ dodal Malášek.

Řidiči jezdí pod vlivem drog stále častěji

Policisté na jihu Moravy i v samotném Brně zaznamenávají v poslední době výrazný nárůst počtu řidičů i řidiček, kteří jezdí pod vlivem návykových látek. Zatímco v roce 2011 bylo takových případů 84, za loňský rok to bylo už 285 řidičů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policisté Bohumil Malášek (zleva), Roman Póč a Pavel Šváb informovali o varujícím nárůstu řidičů, kteří v Brně a na jihu Moravy jezdí pod vlivem drog.

„I když máme stále dokonalejší technické vybavení pro odhalování těchto látek, musí se vždy podle platných předpisů provádět znalecké posudky k vyšetření krve, což tyto zákroky značně prodražuje. Bohužel tito řidiči jsou mnohem nebezpečnější, než člověk, který řídí pod vlivem alkoholu. Často mívají schizofrenní představy, domnívají se, že je někdo pronásleduje, a pak jezdí velmi rychle. Už jsme měli i případ ženy, která v takovém stavu vezla dítě do školky,“ doplnil šéf dopravní police v Brně Roman Póč.

Zatím nejčastější jsou případy užívání marihuany v kombinaci s pervitinem. Uživatelé drogy by si rovněž měli uvědomit, že ani dva dny, kdy neberou, nestačí k tomu, aby jim z krve stopy po drogách zmizely.

Reklama

Výběr článků

Načítám