Hlavní obsah

Mentálně postižený muž manipuloval se sporákem, na popáleniny zemřel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Tragédie se odehrála ve středu odpoledne v jednom z bytů v Kopřivnici na Novojičínsku. Ve chvíli, kdy šestadvacetiletý mentálně postižený muž manipuloval se sporákem, vzňalo se na něm oblečení, které měl na sobě. Ani přes rychlou pomoc se muže nepodařilo zachránit.

Článek

O smutném případu informoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. „Popálený muž v okamžiku příjezdu posádek záchranné služby byl v bezvědomí a nedýchal. Postižený svým poraněním na místě podlehl,“ uvedl Humpl.

Podle informací Práva šlo o mentálně postiženého muže, o kterého se starala jeho příbuzná. V okamžiku, kdy se na muži vzňal oděv, nebyla v bytě.

Mluvčí záchranky potvrdil, že lékař na místě ošetřoval i sedmatřicetiletou ženu, která se pravděpodobně snažila požár uhasit. „Žena utrpěla drobnější popáleniny horních končetin a jevila známky akutní stresové reakce, nebyla však v ohrožení života. Po poskytnutí prvotní péče byla pacientka přepravena do nemocnice v Novém Jičíně,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám