Hlavní obsah

Za surovou vraždu a týrání družky půjde muž na 24 let do vězení

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Čtyřiadvacet let si odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou Ladislav Kováč (43) za brutální vraždu své družky, týrání osoby ve společné domácnosti a ohrožování výchovy dítěte. Rozhodl o tom ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci, který tak potvrdil verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 23. listopadu.

Foto: Petr Marek, Právo

Ladislav Kováč u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Zrůdnosti, které Kováč praktikoval nejméně od předloňského dubna do loňského 3. února, se odehrávaly v obci na Opavsku v ubytovně, kde byl ubytovaný se svou družkou a jejich třemi nezletilými dětmi.

Zejména pod vlivem alkoholu tam svou družku opakovaně týral, bil ji dlaní, pěstí i kopáním, současně jí nadával a ponižoval, a to i v přítomnosti jejich dětí, které také nabádal, aby svou matku fyzicky napadaly a kopaly do ní.

Vše vyvrcholilo loni v noci z 3. na 4. února, kdy opět v podnapilém stavu nešťastnici napadl údery kuchyňskou paličkou na maso a kopáním do celého těla, přičemž jí způsobil tak rozsáhlá vnitřní zranění, že vedla o den později k jejímu úmrtí.

U VS se Kováč domáhal zproštění obžaloby, případně alespoň uložení mírnějšího trestu. Tvrdil, že neexistuje žádný přímý důkaz, který by jej usvědčoval. Namítal také, že nebyly splněny podmínky pro uložení výjimečného trestu.

VS však jeho argumenty neakceptoval. „Vina byla spolehlivě prokázána, trest je zákonný a zcela přiměřený. Odpovídá mimo jiné tomu, že obžalovaný spáchal více trestných činů a v minulosti byl již devětkrát soudně trestán,“ uvedl mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám