Hlavní obsah

Muž měl uškrcenou exmanželku schovat do kufru auta, u soudu to popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajský soud v pondělí začal projednávat případ zavražděné ženy, kterou loni strážníci našli v kufru auta u Mlékojed na Mělnicku. Z vraždy byl obviněn její bývalý manžel, který vinu při své výpovědi na začátku soudu odmítl. Podezřelému hrozí až 18 let vězení.

Článek

Šestatřicetiletá žena byla pohřešovaná od 26. května, její tělo našli neratovičtí strážníci v autě o čtyři dny později. Podle obžaloby byla uškrcena. "S obžalobou nesouhlasím. Nic takového jsem nespáchal," prohlásil při své dnešní výpovědi obžalovaný Jan Tobořík.

Bývalý manžel zavražděné před soudem uvedl, že se spolu viděli v den, kdy zřejmě byla naposledy spatřena naživu. Po jeho únorovém odchodu ze společné domácnosti se domluvili, že si vyzvedne oblečení a další věci. Při cestě se však podle něj pohádali a domů s manželkou nedorazil. Chtěl se vydat pěšky zpět do Prahy, kde bydlel v noclehárně jako zaměstnanec drah.

Manželka mu pak později zavolala, dojela pro něj autem do Kozomína a odvezla ho zpátky na nádraží v Neratovicích, kde měl přes noc čekat na první ranní vlak, protože už mu ten poslední ujel. Tam se prý rozešli. "Nedokážu si to vysvětlit," dodal obžalovaný ke smrti manželky.

Kamery zachytily automobil oběti

Tyto události se údajně staly kolem páteční půlnoci, kdy městské kamery několikrát zaznamenaly projíždějící automobil oběti, který třeba několik minut stál na jednom z parkovišť. Samotný čin ale kamery nenahrály. Pátrání po ženě začalo v sobotu.

Před soudem se četly výpovědi některých příbuzných. Příbuzní obžalovaného tvrdili, že v soužití manželů nebyly výrazné problémy. Podle výpovědi nezletilého syna mrtvé se ale naopak často hádali a žena se údajně stala terčem fyzického útoku. Tobořík to ale odmítl, jako důvod jejich rozchodu uvedl manželčinu nevěru.

Soud bude v úterý dopoledne pokračovat výpověďmi soudních znalců z oborů sexuologie, psychiatrie nebo psychologie. Trestní senát má hlavní líčení naplánované i na středu. Kdy padne rozsudek, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám