Hlavní obsah

Bývalou družku chtěl znásilnit před vlastní dcerou

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jen pohotovost sousedky a rychlý zásah policistů zachránil v těchto dnech mladou ženu v Brně před znásilněním. Pomoc přitom dorazila na místo takřka za pět minut dvanáct. Jednatřicetiletý násilník už se na svou bývalou družku sápal, přičemž mu nevadilo ani to, že by ženu znásilnil před dvouletou dcerou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Strážce zákona zburcovala sousedka, která slyšela z vedlejšího bytu zoufalé volání o pomoc. „Policisté byli na místě během několika minut a skutečně uslyšeli ženský křik i nářek malého dítěte. Zazvonili u bytu, za dveřmi se ozval muž, ovšem odmítal otevřít," informovala policejní mluvčí Andrea Straková.

"Muž nereagoval ani na opětovné výzvy, hlídka byla tedy nucena vstoupit do bytu násilím. Jeden z policistů dveře vykopl a hlídka vběhla do bytu. Uprostřed pokoje stál podezřelý muž a ženu s dítětem v náručí držel pod krkem,“ dodala mluvčí.

Muž zasahujícím policistům nekladl žádný odpor, bez vytáček lehl na zem a dal si ruce na záda.

Strážci zákona na místě zjistili, že se jedná o bývalého druha napadené ženy a otce dvouleté dcery. Díky včasnému zákroku neutrpěla matka ani dítě žádné zranění. Policejní komisař už násilníka obvinil ze znásilnění, což mu může vynést až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám