Hlavní obsah

Muž se v Praze mstil mladíkům, kteří ho napadli. Dva postřelil

Praha

V pražských Modřanech se ve čtvrtek před půlnocí střílelo. Incidentu údajně předcházela potyčka muže s několika mladíky, kteří jej měli před několika měsíci napadnout. 58letý muž dva lidi postřelil. Za pokus o těžkou újmu na zdraví mu nyní hrozí až deset let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Noční střelba podle mluvčí pražských policistů Evy Kropáčové souvisí s napadením, které se odehrálo v listopadu. Tehdy několik lidí údajně demolovalo odpadkové koše, a když je kolemjdoucí muž napomenul, zbili ho tyčí, kopali do něj a způsobili mu mnohočetná zranění.

Muž, který byl obětí napadení, ve čtvrtek pozdě večer potkal v parku tři mladíky, v nichž prý poznal útočníky a oznámil to policii. "Když hlídka dorazila na místo, zjistila, že mezi mužem a mladíky vznikla rozepře, která vyvrcholila napadením a střelbou," uvedla Kropáčová. Muž vytáhl legálně drženou zbraň a dva protivníky postřelil.

Mladíci utrpěli podle mluvčí pražské záchranky Jiřiny Ernestové poranění dolních končetin. Byli na místě ošetřeni a převezeni do nemocnice.

Policie nyní účastníky incidentu vyslýchá a zkoumá, zda muž střílel v nutné obraně. Současně se vyšetřuje také listopadové napadení. Muž je podezřelý z pokusu o těžkou újmu na zdraví a hrozí mu až deset let odnětí svobody, ze stejného činu jsou však podezřelí i mladíci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám