Hlavní obsah

Lupič v Ostravě utekl s plnou kasou, jeho řádění zaznamenala kamera

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava-Zábřeh

Po dosud neznámém lupiči, který ve středu odpoledne přepadl prodejnu potravin v Ostravě-Zábřehu a utekl s objemnou pokladnou, kterou sebral z pultu, pátrá policie. Řádění lupiče, který si počínal jako smyslu zbavený, zaznamenala kamera.

Loupež s nožemVideo: Policie ČR

 
Článek

Do malé prodejny potravin v Mozartově ulici vstoupil lupič krátce před pátou hodinou odpolední. S nožem v ruce se snažil přeskočit prodejní pult. Zároveň nařídil prodavačce, aby mu vydala peníze.

„Žena ve strachu utekla do další místnosti. Muž při incidentu rozbil vitrínu, poškodil část chladicího zařízení a vzápětí se zmocnil celé pokladny, kterou doslova vyrval z elektrické zásuvky. Poté z místa utekl,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 37 tisíc korun. Policie nyní zjišťuje totožnost lupiče a žádá o pomoc veřejnost. Zároveň poskytla médiím kamerový záznam.

„Jde o muže ve věku od 30 do 40 let, vysokého asi 170 cm. Na tváři měl strniště. Byl oblečen do tmavé bundy, měl kapuci a tmavou kšiltovku. Vzhledem k objemnosti i hmotnosti odcizené pokladny je reálné, že si běžícího muže všimli případní svědci,“ dodala policejní mluvčí.

Jakékoliv informace, které by mohly pomoci k objasnění případu, lze volat na bezplatnou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám