Hlavní obsah

Cizinec odmítl sexuální služby, pasák mu ukradl auto a odjel do Německa

– Teplice
Právo, koc

Až deset let ve vězení může strávit muž, který v úterý odpoledne okradl cizince se zbraní v ruce o auto. Tomu předcházela nabídka sexuálních služeb od prostitutky, které ale cizinec odmítl.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Když řidič odmítl sexuální služby, pachatel nasedl k němu do auta, přiložil mu k hlavě zbraň a navíc ho začal škrtit. Cizinci se podařilo z vozidla utéct, pachatel pak s dodávkou v hodnotě sto tisíc korun z místa činu ujel,“ popsal loupež teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Poškozený požádal obsluhu benzínky, aby přivolala policisty. Ti ihned začali po pachateli a odcizeném automobilu pátrat. Vyhodnocením kamerových záznamů se brzy podařilo zjistit, že lupič s autem projel Dubím a zamířil na Cínovec.

„Protože existovalo důvodné podezření, že chce pachatel v ukradeném vozidle přejet státní hranice, navázali jsme prostřednictvím kontaktního střediska v Petrovicích okamžitě kontakt s německými kolegy a průběžně jim předávali získané informace. Po 18. hodině jsme dostali zprávu, že se podařilo kradenou dodávku zajistit na dálnici A17, ale řidič je na útěku,“ uvedl Vítek.

Německým policistům se 36letého muže, který auto řídil, podařilo zadržet o hodinu později. Podle Vítka se to povedlo díky osvědčené dlouholeté spolupráci a rychlému předání informací německým kolegům. „V rámci dalšího vyšetřování loupeže budeme samozřejmě i nadále s německými kolegy a dalšími orgány činnými v trestním řízení úzce spolupracovat,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám