Hlavní obsah

Muž připravil lidi o 3,5 miliónu, ženu donutil k prostituci

– Uherské Hradiště

Policie obvinila z vydírání sedmačtyřicetiletého muže, který podle vyšetřování připravil na Uherskohradišťsku své oběti celkem o více než 3,5 miliónu korun a navíc si vynutil sexuální služby. Kriminalisté muže obvinili z vydírání čtyř lidí. Poškozených je víc, ale jen tito lidé našli odvahu vypovídat, řekl novinářům vedoucí uherskohradišťského oddělení obecné kriminality Jan Dibďák.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nejdříve půjčil lidem peníze, a když mu nezaplatili včas, tak jim navyšoval splátky a mužům začal vyhrožovat ublížením na zdraví, ženám zavlečením do nevěstince," popsal jednání obviněného Dibďák s tím, že muž je nyní ve vazbě. Pokud bude uznán vinným, hrozí muži dva až osm let vězení.

První z případů začal již v roce 2006, kdy za obviněným přišel třicátník s žádostí o půjčku 20 tisíc korun, které potřeboval pro vyřízení hypotéky. Oslovený muž mu peníze půjčil a vystavil směnku na 30 tisíc korun s dohodnutým termínem splátky za jeden měsíc. Muž ale půjčku nesplatil. Věřitel mu podle policie poté svévolně navýšil dluh na 50 tisíc, přičemž původní směnku nestornoval.

Muži se ale nedařilo peníze splácet a obviněný mu údajně začal vyhrožovat. Dluh navíc dále zvyšoval. Poškozený mu platil penězi z hypotéky nebo z úvěru, který si kvůli němu vzal kamarád. Obviněný dlužníkovi údajně vyhrožoval, že pokud platit nebude, fyzicky ho zlikviduje nebo ublíží jeho příbuzným.

Aby zaplatila, provozovala prostituci 

Dalšímu třicátníkovi, který si od něj půjčil 30 tisíc korun, údajně vyhrožoval fyzickou likvidací, únosem do Ruska nebo vězením. Dluh narostl na 100 tisíc a kvůli nesplácení muže vyděrač podle policistů i několikrát fyzicky napadl. Jeho přítelkyni údajně vyhrožoval, že pokud její partner nezaplatí, zavleče ji do nevěstince, kde si bude muset dluh odpracovat. Policie ho obvinila i z vydírání dalších dvou lidí.

Další ženě, která si půjčila 50 tisíc korun, vystavil směnku na 75 tisíc. Když nesplácela, údajně jí vyhrožoval pomluvou v zaměstnání a veřejným zesměšněním. Podle policie muž poškozené nabídl, že si zbylé splátky může 'odpracovat' poskytováním sexuálních služeb pro něj a další muže, které sjedná. Žena souhlasila. Vyděrač jí ale následně nutil pokračovat v této činnosti pod hrozbou zveřejnění videonahrávek, které vše zachycovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám