Hlavní obsah

Amnestie už smazala Daře Rolins podmínku za smrtelnou dopravní nehodu

Praha

Podmíněný trest za havárii, při které zemřel člověk, prominul zpěvačce Daře Rolins Obvodní soud pro Prahu 2 na základě prezidentské amnestie. Potvrdila to náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová. Tříletý zákaz řízení a zhruba miliónové odškodné pro pozůstalé platí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Darina Rolins u soudu

Článek

Rozhodnutí o prominutí trestu zatím není pravomocné, státní zastupitelství ale s největší pravděpodobností stížnost proti verdiktu podávat nebude.

Advokátka zpěvačky Iveta Végsöová řekla, že rozhodnutí soudu zatím nemá k dispozici. Dodala ale, že zvažuje podání dovolání k Nejvyššímu soudu.

Odvolací soud v prosinci zpěvačce vyměřil za usmrcení z nedbalosti trest 18 měsíců se zkušební dobou na dva a půl roku. Původní trest byl přitom ještě o osm měsíců delší.

Nehoda se stala v červenci 2010 v pražském Šáreckém údolí, kudy Rolins se svým vozem projížděla. V pravotočivé zatáčce se střetla s řidičem na skútru. Po nehodě byl při vědomí a Rolins zavolala záchranku. Muž však po třech hodinách v nemocnici zraněním podlehl.

Amnestie vyhlášená na Nový rok prezidentem Václavem Klausem se mimo jiné týká podmíněných trestů pravomocně uložených před 1. lednem, jejichž výměra nepřesahuje dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám