Hlavní obsah

Nový trik zlodějů: kradou v bytech jen klíče od aut a pak vozy

– Ostrava

Moravskoslezští policisté v poslední době zaznamenali nový způsob, jakým zloději kradou auta. Nejprve se vloupají do bytu či rodinného domu, odkud vezmou jen klíče od vozu a pak s ním odjedou.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté už evidují tři desítky těchto případů po celém kraji. Celková škoda je 16 miliónů korun. Nejvíc, dvanáct krádeží, zaznamenali kriminalisté na Karvinsku. Dopadli tam i dvojici zlodějů, kteří v červenci ukradli ze dvora rodinného domu hned dva vozy.

Pro klíče si vlezli do domku otevřeným oknem v době, když majitelé uvnitř spali. "Jednoho pachatele jsme dopadli v září, druhého v prosinci. Zajistit se nám podařilo i obě auta. Jedno jsme našli v Karviné, druhé pak odstavené v Polsku," řekl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

I v ostatních případech zloději postupovali stejně. V jednom případě se jim sice podařilo dostat do bytu a najít tam klíče, s autem ale už neodjeli. Nedokázali odblokovat zabezpečení vozidla. "Lidé by neměli nechávat klíče od aut v různých košících hned u hlavního vchodu. To je pro zloděje pak moc jednoduché je najít," řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Tuhý.

Reklama

Výběr článků

Načítám