Hlavní obsah

Na ledovce v Ústeckém kraji se bouralo

Aktualizováno

Ústecký kraj trápila v úterý ráno ledovka, pršelo a déšť na silnicích namrzal. Od půl šesté ráno se stalo na zledovatělých silnicích především na severozápadě kraje několik nehod, bouralo i nákladní auto, autobus a sanitka. Nejvíce havárií bylo podle policejních informací na Litoměřicku.

Foto: Jiří Falout, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Koněvově ulici v Ústí se na ledovce srazila čtyři auta a místo bylo neprůjezdné. V Terezíně bourala dvě osobní auta s nákladním.

V Děčíně krátce po 6:00 havaroval autobus a osobní auto, silnice ve Vilsnické ulici byla dočasně uzavřená. Po 7:30 se na Litoměřicku srazilo osobní auto s dodávkou u Lukavce, u Siřejovic bourala sanitka a osobní auto. Všechny ranní nehody se obešly bez zranění.

Meteorologové varovali, že ledovka se v úterý v Ústeckém kraji může tvořit až do dopoledne. Ranní teploty se pohybují mezi minus dvěma stupni a nulou, odpoledne mohou vystoupat až na plus pět stupňů Celsia.

Špatná byla situace i na dálnici D8 mezi 64. a 80. kilometrem. Kvůli dešti a mlze tam byla viditelnost asi 50 metrů.

Ústecký kraj navíc stále trápí smogové situace. Škodlivé látky mají nejvyšší koncentrace v krajském městě, v Děčíně a Teplicích. Množství polétavého prachu v ovzduší je v Ústí 161 mikrogramů na metr krychlový, v Děčíně je to 137 mikrogramů. Déšť by měl vzduch pročistit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám