Hlavní obsah

Osmiletou sestru jsem neznásilnil, bránil se před soudem mladý prostitut

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestadvacetiletý muž z Přeloučska stanul v pondělí před senátem královéhradeckého soudu, kde se zpovídal z údajného znásilnění vlastní sestry. K činu mělo dojít v roce 2005, kdy mu bylo devatenáct let a jeho sestře osm roků. Obžaloba ho viní ze znásilnění. Mladíkovi hrozí až deset let za mřížemi, svou vinu však před soudem popřel.

Článek

„Ve svém pokoji se nejprve sám obnažil, poté od pasu dolů vysvlékl na posteli ležící nezletilou poškozenou a roztáhl jí nohy. Přitom ji držel za ruce, sám si lehl tak, že měl svoje nohy mezi jejími a vsunul penis do její pochvy a vykonal na ní soulož,“ stojí ve spisu obžaloby.

„Neznásilnil jsem ji, jen jsme se vzájemně dotýkali pohlavních orgánů. Když viděla můj penis, tak se ptala, co to je. Já jsem jí odpověděl, že je to skřítek. Nechápala, co se děje. Ale nezasunul jsem svůj penis do její vagíny,“ bránil se u soudu mladík, absolvent zvláštní školy, který se naposledy živil jako prostitut v Holandsku. Připustil však, že jeho počínání bylo neomluvitelné. „Mám ji rád, nikdy bych jí neublížil, nevím, co mě to napadlo, “ tvrdil u soudu obžalovaný mladík.

Obžaloba je však opačného názoru. „U nezletilé poškozené došlo po činu k rozvoji posttraumatické stresové poruchy, která se začala rozvíjet v roce 2005 a jejíž příznaky projevující se v podobě ztráty zájmu o kontakt s okolím, rozvoje nespavosti, děsivých snů, nesoustředěnosti, sebepoškozování a psychických potíží, trvají ve vážné formě do současné doby,“ upřesnila státní zástupkyně Lucie Žabková.

Soud bude pokračovat v dalších dnech výslechem soudních znalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám