Hlavní obsah

Demonstranti vtrhli na ministerstvo práce, vyvést je museli těžkooděnci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté z pořádkové jednotky museli zasahovat v pondělí odpoledne u ministerstva práce. Několik demonstrantů, kteří před budovou protestovali za lepší systém sociálního bydlení, vniklo do budovy a odmítli ji opustit. Policisté zadrželi celkem 12 osob.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah u ministerstva práce a sociálních věcíVideo: Novinky

 
Článek

Protestu se zúčastnila asi stovka lidí. „Krátce po půl třetí jsme byli informováni o incidentu v budově ministerstva práce a sociálních věcí, kam vniklo několik demonstrantů a odmítli budovu opustit,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Policisté za pomocí donucovacích prostředků vyvedli několik osob, které převezli na služebnu,“ informoval Hulan. Podle něj je těchto osob 12 a jsou podezřelé z přestupku a po podání vysvětlení budou propuštěny.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté u ministerstva práce a sociálních věcí

Na místo přijela nejprve hlídka z obvodního oddělení a poté pořádková jednotka, která vyzvala několik lidí, aby budovu opustili. Ti ovšem na výzvy nereagovali.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Demonstranti dali transparent i na policejní auto

Demonstrantům vadí rozdělení rodin

Demonstranti se bouří proti vystěhování rodin z ubytovny v Krásném Březně v Ústí nad Labem. Ta se bude 1. února zavírat. Rodiny se do ubytovny dostaly z domu v Předlicích, který byl v havarijním stavu.

Protestujícím vadí, že úřady rozdělí rodiny - muži půjdou do jiných ubytoven a ženy s dětmi do azylových domů.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Skupina policistů před služebnou ve Vyšehradské ulici

"Město za několik měsíců nebylo schopné navrhnout jiné řešení než rozstrkání žen s dětmi do azylových domů a poslání mužů do různých ubytoven mimo město, nebo na ulici. Pokud dojde k vystěhování, zbudou rozbité rodiny, bezdomovci a prázdný objekt," uvedli zástupci iniciativy.

Na demonstraci se objevila i neúspěšná prezidentská kandidátka Táňa Fischerová nebo předsedkyně Českého helsinského výboru a bývalá zástupkyně ombudsmana Anna Šabatová. Přišli i někteří lidé, kteří v ubytovně v Krásném Březně bydlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám