Hlavní obsah

Lupiči zvládli i tři přepadení za den, než s nimi přepadený taxikář zastavil u strážníků

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Až při pátém přepadení skončili mladí lupiči v rukou policie. Od 19. ledna už sedí muži (27 a 21), kteří přepadeným přikládali zbraň k hlavě nebo břichu, ve vazbě. Přiznali se ke čtyřem přepadením taxikářů a jedné loupeži v herně. Posledního přepadeného taxikáře zachránilo to, že vjel do cesty hlídce městské policie.

Jedna ze série loupeží v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž ve strachu o svůj život dělal přesně to, co po něm chtěli. Vozil je po Praze několik kilometrů až do okamžiku, než vjel do ulice Plzeňská, kde zahlédl vozidlo městské policie. Duchapřítomně přesně u tohoto vozidla zastavil a oba muži i s veškerou finanční hotovostí, kterou měl taxikář ve vozidle, začali utíkat. Jednoho z nich zadrželi přímo na místě strážníci a druhého muže vypátrali policisté přibližně půl hodiny poté na nedaleké ubytovně,“ popsala poslední z přepadení mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Policie hledá další poškozené

I když se mohou přihlásit další poškození, podle dosavadních informací dvojice poprvé přepadla taxikáře 10. ledna kolem páté hodiny ráno. Původně chtěli odvézt z hlavního nádraží, ale po pár minutách vytáhli pistoli, přiložili ji řidiči k hlavě a vyhrožovali mu smrtí. Poté ho několikrát do hlavy udeřili a sebrali mu peněženku, mobil, navigaci, rádio a další věci v celkové hodnotě 23 tisíc korun.

Třikrát za jeden den

V pátek 18. ledna pak muži loupili hned třikrát. Nejprve kolem druhé hodiny ráno podle stejného scénáře oloupili taxikáře, do jehož vozu nasedli v Praze 5 v ulici Pod Kavalírkou. V jedenáct dopoledne vešli do herny v ulici Vlastislavova v Praze 4, kde ohrožovali barmanku, jež byla v podniku sama, teleskopickým obuškem. Odtud odcizili příruční trezor i telefon a peněženku servírky.

Foto: Policie ČR

Policie hledá další poškozené

Dvojice lupičů ještě téhož dne kolem 15. hodiny ovšem útočila znovu. „Od dalšího taxikáře se nechali odvézt na Prahu 5 do ulice Starokošířská. Zde na řidiče jeden z mužů vytáhl nůž s patnácti centimetrovou čepelí a pod pohrůžkou násilí si vyžádal vydání peněz. Poškozený však otevřel dveře od vozidla a i s peněženkou utekl pryč,“ dodala Kropáčová.

Celkově muži závislí na drogách a hracích automatech poškozeným způsobili škodu okolo 200 tisíc korun. Ke všem pěti přepadením se policistům přiznali a ukázali, kde schovávali své zbraně. Staršímu opakovaně stíhanému a mladšímu zatím netrestanému muži nyní hrozí odnětí svobody až na 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám