Hlavní obsah

V Krkonoších se těžce zranili dva lyžaři, jeden z nich narazil do sloupu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pádu na lyžích skončila v bezvědomí devětapadesátiletá žena ve skiareálu Žacléř, která podle mluvčího hradecké záchranky Tomáše Ježka utrpěla poranění v oblasti hlavy a hrudníku. Po ošetření byla převezena do hradecké nemocnice. Další muž se zranil ve Špindlerově Mlýně. Jeho stav je kritický.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Takřka ve stejnou dobu, v průběhu letu do Prkenného dolu u Žacléře, došlo podle svědků na černé sjezdovce Medvědín k nárazu lyžaře do sloupu. Pětatřicetiletému muži selhaly životní funkce a musel být oživován místní posádkou horské služby,“ připojil informace o druhém vážném případu Tomáš Ježek.

Ve spolupráci záchranářů a lékařské posádky vrtulníku se po rozšíření základní resuscitace podařilo u muže obnovit srdeční činnost. Byl napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci a letecky byl transportován do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Zdravotní stav muže je kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám