Hlavní obsah

Lupič na pumpě neuspěl, tak si koupil alespoň žvýkačky

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Čerpací stanici Vena Trade v Družstevní ulici v Mohelnici přepadl ve čtvrtek s pistolí v ruce dosud neznámý pachatel. Nic si však neodnesl, za zboží, které si vzal, zaplatil a odešel. Nikdo při incidentu nebyl zraněn. Právu to v pátek řekl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupič podle něj vstoupil do prodejní místnosti benzínky v 19.45 hodin. Prošel místnost a zastavil se u boxu se žvýkačkami, ze kterého si vzal jedno balení. Následně přišel k prodejnímu pultu a balení žvýkaček podal obsluze.

„Posléze vyndal z batohu krátkou střelnou zbraň a namířil na prodavačku, které sdělil, aby mu dala všechny peníze, nebo ji zastřelí. Obsluha muži odvětila, že mu nic nedá. Pachatel vyndal z kapsy drobné mince a žvýkačky zaplatil. Zbraň schoval zpět do batohu a z čerpací stanice odešel,“ uvedl Bednařík.

Muž se, jak mluvčí zdůraznil, dopustil trestného činu loupeže a za to mu hrozí až deset let za mřížemi. Policie žádá případné svědky, kteří se v danou hodinu pohybovali v okolí čerpací stanice, aby se přihlásili na kterémkoliv oddělení, nebo na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám