Hlavní obsah

Plameny pohltily saunu u skokanských můstků v Harrachově

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez zranění, ale s hmotnou škodou 200 tisíc korun. Takový je účet podvečerního požáru sauny v harrachovském hotelu Bellevue, nacházejícím se u doskočiště skokanských můstků. Čtyři jednotky hasičů tu zasahovali ve čtvrtek odpoledne.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár sauny v objektu hotelu v Harrachově

Článek

Požár se nerozšířil mimo prostor sauny, po likvidaci požáru hasiči vynesli ven ohořelé dřevo a provedli odvětrání zakouřeného přízemí. V době, kdy začalo hořet, se naštěstí v prostoru sauny nikdo nenacházel, objekt hotelu ale museli opustit ubytovaní hosté.

„Byla to skupina studentů. Zásah skončil kolem desáté hodiny, kdy se mohli vrátit zpět. Museli se však přestěhovat do jiných pokojů, protože v části nad saunou nešel elektrický proud. Nikomu se naštěstí nic nestalo,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár sauny v objektu hotelu v Harrachově

„Zatím nejasný je vznik požáru, neboť sauna byla v té chvíli vypnutá, mimo provoz. Proto během pátku bude na místě pokračovat došetření příčin požáru,“ dodala mluvčí.

Hořelo také v Liberci

Zásah hasičů v Harrachově však nebyl během noci na pátek jediný v Libereckém kraji. O půl osmé například hořela střecha dílny v liberecké ulici V Lukách. „Hasiči požár stavební buňky během několik málo minut lokalizovali a po 20. hodině byl zcela zlikvidován. Příčinou požáru bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti předmětů od komínového tělesa,“ okomentovala událost Zdenka Štrauchová.

Hasiči podkopali koleje

V pátek před šestou hodinou ranní svědci nahlásili požár drážního domku v Hnanicích nedaleko Hrubé Skály na Semilsku.

Foto: HZS Libereckého kraje

Podkopaná trať při požáru drážního domku

"V první chvíli hasiči rychle natáhli hadice přes koleje, a proto byla na trati zastavena doprava. Později hasiči kolejovou trať podkopali a vedení natáhli pod kolejemi. Těsně po sedmé hodině byl na trati obnoven provoz,“ uzavřela popis třetího zásahu během jedné noci Zdenka Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám