Hlavní obsah

Mladého řidiče přemohl mikrospánek, při nehodě se těžce zranili tři lidé

Právo, pko
Brno

Až desetikilometrové kolony komplikovaly ve středu odpoledne život řidičům mířícím po silnici 1/43 z Brna na Svitavy. Nedaleko obce Lažany se totiž stala vážná nehoda tří aut a policisté museli silnici zcela uzavřít. Obnovit provoz se podařilo až ve večerních hodinách. Za vším byl podle všeho mikrospánek jednoho z řidičů.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Vážná nehoda zastavila na frekventované silnici provoz.

Článek

„Pravděpodobně kvůli mikrospánku vyjel do protisměru třiadvacetiletý řidič Volkswagenu Polo, který jel původně od Brna směrem na Svitavy. V protisměru v té době projížděl dvaačtyřicetiletý řidič s osobním vozem Peugeot. Snažil se zabránit střetu, proto vyjel na pravý okraj silnice, který však byl namrzlý, dostal smyk a po něm se ocitl také v opačném směru jízdy. Tam nejprve narazil do zrcátka volkswagenu a poté ještě narazil do škody, kterou řídil sedmašedesátiletý řidič,“ popsala nehodu policejní mluvčí Iva Šebková.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Vážná nehoda zastavila na frekventované silnici provoz.

Na místě zůstali tři těžce zranění lidé, řidič peugeotu a osádka škodovky. Řidiče peugeotu, který zůstal zaklíněný v bezvědomí v autě, museli vyprostit hasiči.

„Hasiči zabezpečili místo proti vzniku požáru a zraněného dvaačtyřicetiletého muže vyprostili z vozu,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Vážná nehoda zastavila na frekventované silnici provoz.

„Zasahující lékař zraněného nejprve vyšetřil a následně mu zajistil dýchací cesty. Těžce zraněný muž byl transportován do nemocnice v Brně,“ dodala mluvčí záchranářů Barbora Zuchová a uvedla, že i další dva zranění skončili v nemocnici. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 332 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám