Hlavní obsah

Lupiči přepadli vůz bezpečnostní agentury, odnesli si zbraně a dva milióny

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Lupiči přepadli v pondělí ráno ve Velkých Popovicích u Prahy vůz bezpečnostní agentury. Podle prvotních informací si odnesli dva milióny korun a zbraně. Policie k podrobnosti k případu zatím nesdělila.

Místo přepadení auta bezpečnostní agentury. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Kolem sedmé hodiny ranní přepadli nejméně dva lupiči vůz bezpečnostní agentury ve Velkých Popovicích poblíž pivovaru.

„Hledáme svědky události, ale zatím nemůžeme sdělit další podrobnosti k případu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Podle informací Novinek si lupiči odnesli asi dva milióny korun a zbraně pracovníků ostrahy. Policie to odmítla komentovat.

"Jeden muž utrpěl úraz hlavy," informovala mluvčí záchranářů Tereza Janečková s tím, že jeho zranění bylo pouze lehké. Pacienta sanitka odvezla do nemocnice v pražské Krči.

Lupiči přepadli dodávku společnosti G4S

Lupiči podle informací z místa přepadli dodávku Volkswagen společnosti G4S. Lidé v nejbližším okolí se o incidentu většinou dozvěděli až od policie. "Ptali se nás, jestli jsme něco neviděli, ale my jsme to propásli. Zrovna jsme otevírali," uvedla prodavačka v řeznictví. "Kolem desáté tady chodil policista se psem," popsala následné policejní manévry žena, která si vyšla na nákup.

Kriminalisté po přepadení uzavřeli páskami prostor před popovickým pivovarem. "Ohledáváme místo činu," řekl zpravodaji jeden ze zasahujících policistů. Odpoledne na místě ještě stála dvě policejní vozidla a tři auta společnosti G4S - jeden osobní vůz a dvě dodávky. Terčem útoku byla podle informací z místa menší z nich.

V nedaleké restauraci Kozlovna se zdržovali dva zaměstnanci přepadené společnosti. Zpravodaji ale odmítli cokoliv říct. "Že se nebáli. Docela mazáci," komentoval počínání lupičů starší muž, který šel kolem. O přepadení se ale podobně jako většina lidí v Popovicích dozvěděl zprostředkovaně. "Vím jen, že tu byla sanitka a někoho odvážela," poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám