Hlavní obsah

Auto na Opavsku skončilo na střeše mimo vozovku, na místo letěl vrtulník

Právo, Novinky, jas, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimo silnici a na střeše skončila v sobotu dopoledne Škoda Fabia u Malých Heraltic na Opavsku. Dvěma dospělým a dvěma dětem se podařilo z vozu dostat ještě před příjezdem záchranářů, ženu nicméně musel do nemocnice transportovat vrtulník. O případu informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Osádka se z vozu dokázala dostat ještě před příjezdem hasičů.

Článek

"Hasiči zajistili havarované vozidlo, asistovali Zdravotnické záchranné službě při nakládání tří osob do sanitky a také přenesli spolujezdkyni do vrtulníku," popsal mluvčí, podle něhož skončili v nemocnici rovněž řidič a obě děti.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

"Hasiči ještě přeložili lyže a batohy do vozidel přátel zraněných cestujících, kteří jeli za nimi," dodal Kůdela s tím, že následně převzala šetření nehody policie.

Děti měly jen lehčí poranění

Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla utrpěli chlapec a dívka ve věku 10 a 9 let poranění lehčího rázu. „A to v oblasti dolní končetiny, respektive hrudníku.

Šestatřicetiletý muž byl zraněn na zádech. Všem třem záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou pomoc a poté je transportovali do Slezské nemocnice v Opavě, kde je předali na chirurgické ambulanci,“ vysvětlil Humpl.

Doplnil, že pětatřicetiletá žena utrpěla zranění hlavy. „Lékař na místě vyslovil podezření na otřes mozku a vnitřní poranění břicha. Pacientka byla po prvotním ošetření letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.“

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám