Hlavní obsah

Lupič přepadl poštu, policie ho hledá

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Muž v černém oblečení přepadl v pátek odpoledne pobočku České pošty ve Zruči u Plzně. Se zbraní v ruce vběhl dovnitř krátce před druhou hodinou. V tu dobu tam byly přítomné dvě úřednice, které se ze strachu schovaly do zadní místnosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přelezl skleněnou přepážku, sebral peníze a pak utekl,“ uvedla policistka Ivana Telekešová.

Ta lupiče popsala jako muže ve věku kolem 35 až 40 lety, vysokého asi 180 centimetrů a střední postavy. „Na sobě měl černou bundu a kalhoty. Obličej si částečně maskoval pletenou čepicí v téže barvě,“ upřesnila Telekešová.

Policisté krátce po přepadení uzavřeli okolí, ozbrojenci kontrolovali vozidla na všech výjezdech z obce. Policejní hlídky byly rozmístěné i v širším okolí. „Pátrání bylo zatím bezvýsledné,“ informovala v podvečer Telekešová.

Podle informací Práva není pošta zabezpečena kamerovým systémem. „Chceme si ale prohlédnout záběry ze soukromých kamer, které mají lidé na domech. Snad se podaří alespoň zmapovat pohyb zločince při útěku. Zatím ani nevíme, jestli odjel autem, anebo zda neměl venku komplice,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Podle místního starosty Miroslava Krále byla pošta přepadena poprvé. „Žádné bližší informace k tomu nemám,“ dodal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám