Hlavní obsah

Rakouská policie hledá lupiče i v Česku, nabízí odměnu 128 tisíc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie se obrátila s žádostí o pomoc při pátrání po ozbrojeném pachateli loupežných přepadení v Rakousku. Ten v nejméně třech případech přepadl banku s pistolí v ruce a policisté se domnívají, že by se mohl zdržovat v některé ze sousedních zemí. Odměna za informace vedoucí k dopadení je 128 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Pachatel přepadení banky v Rakousku

Článek

Na českou policii se obrátili kolegové z Dolních Rakous s tím, že posledního přepadení se neznámý muž dopustil 21. prosince odpoledne v obci Schwandorf - okres Vídeň. Přepadl s pistolí v ruce spořitelnu, odkud si odnesl blíže nespecifikovanou částku.

„Stejný pachatel 24. října 2011 odpoledne a dne 22. prosince 2009 rovněž v odpoledních hodinách provedl ozbrojené přepadení banky v obci Biedeeermannsdorf. Použil stejné oblečení, stejnou zbraň a přepadení provedl stejným způsobem,“ konstatovala mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Policie ČR

Pachatel přepadení banky v Rakousku

Rakouští policisté se domnívají, že lupič může mít trvalý pobyt v některé ze sousedních zemí. Na informaci vedoucí k dopadení pachatele je vypsána odměna 5000 eur, což je asi 128 tisíc korun.

Muž je vysoký asi 180 cm, štíhlé postavy, nosí vousy, má velký nos a tmavé oči. Jakékoliv informace o pachateli přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám