Hlavní obsah

Zloděje sledovali strážníci v přímém přenosu, lup si daleko neodnesl

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Smolař je 22letý muž z Přerova, který se vydal ve středu večer krást do objektu hlavního nádraží Českých drah v Jeremenkově ulici v Olomouci. Vůbec netušil, že jeho snažení sledují díky kamerovému systému v přímém přenosu strážníci městské policie. Jeho zadržení i s lupem nebyl žádný problém.

Zloděj pod dohledem strážníků vnikl do kancelářeVideo: Městská Policie Olomouc

 
Článek

„Krátce po 20:00 zaujala obsluhu kamerového systému skupinka lidí stojících před hlavním nádražím. Po chvíli se od ní odpojil jeden z mužů. Po svodu dešťové vody vylezl na střechu nádražní restaurace, odkud po vypáčení okna v prvním patře vnikl do osvětlené místnosti,“ řekla Právu ve čtvrtek mluvčí Městské policie v Olomouci Magda Václavíková.

„Pracovník našeho operačního střediska vyslal na místo strážníky, kteří zajistili možné únikové cesty a vyčkali na místě do příjezdu policistů,“ dodala Václavíková.

„Muž se vloupal do jedné z prodejen v objektu. Byl zadržen i s lupem, který měl uschován pod bundou. Jednalo se o mobilní telefon, zapalovač, elektronické cigarety a troje elektrické váhy,“ sdělila Právu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Hodnota odcizených věcí byla podle ní vyčíslena na 11 tisíc korun, škoda na poničeném zařízení zatím nebyla stanovena. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám