Hlavní obsah

Mladík napadl prodejce čtyřkolek a jednu mu ukradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražští policisté hledají muže, který podle nich s velkou pravděpodobností krade na objednávku čtyřkolky. Jedna pocházela z Prahy 5, kde zatím neznámý pachatel napadl prodavače a pod pohrůžkou dalšího násilí si na něm vyžádal několik tisíc korun a klíče od čtyřkolky stojící před prodejnou.

Záběry muže, který ukradl čtyřkolkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident v prodejně čtyřkolek se stal ve středu 2. ledna krátce po 16:00. Podezřelý se v obchodě zajímal o koupi čtyřkolky, která stála v zadní řadě za dalšími stroji, zaměstnanec proto dva z nich vyvezl před prodejnu. V týž okamžik mu však zazvonil telefon, a tak se vrátil k pultu.

Foto: Policie ČR

Jedna z ukradených čtyřkolek

"Po ukončení hovoru k němu přistoupil zmiňovaný zákazník, chytil ho pod krkem, velkou silou jej odhodil na skříň a pod pohrůžkou násilí si vyžádal vydání peněz a klíčů od čtyřkolky stojící venku," popsala událost mluvčí a doplnila, že muž ihned nasedl na čtyřkolku a odjel.

Majiteli obchodu vznikla škoda přes půl milionu korun, pachateli za loupež v případě dopadení hrozí až deset let vězení.

Zaútočil při zkušební jízdě

O den později se muž podle policistů zajímal o čtyřkolku v další pražské prodejně a při předváděcí jízdě se pokusil zaměstnance z čtyřkolky shodit a pak ji také zřejmě ukrást. Ale nepodařilo se mu to, dodala Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Zloděj na záběrech průmyslové kamery

Policie má k dispozici videozáznam, kde je muž zachycen na čerpací stanici před loupeží a poté po odcizení čtyřkolky.

Lidé, kteří mají nějaké informace o možném pachateli loupeže nebo o kradené čtyřkolce, se mají policii ozvat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám