Hlavní obsah

Strážník v Karviné zastřelil lupiče

Právo, ČTK, hon
Karviná
Aktualizováno

Tragédie se odehrála v úterý v noci na jedné z čerpacích stanic v Karviné. Během služebního zákroku tam strážník městské policie zastřelil lupiče, který ohrožoval obsluhu nožem. Incident se odehrál kolem desáté hodiny večerní nedaleko supermarketu Tesco.

Foto: Aleš Honus, Právo

Čerpací stanice, kde strážník zastřelil lupiče.

Článek

"Na benzínové stanici zasahovala dvoučlenná hlídka strážníků. Během služebního zákroku došlo k úmrtí podezřelého muže. Bližší informace zatím nemůžeme sdělit, událost vyšetřují kriminalisté," uvedla bez podrobností mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Podle dostupných informací střílel strážník proto, že dvaatřicetiletý lupič dlouhým nožem ohrožoval obsluhu prodejny. Lupiče zasáhl dvěma výstřely. Podle prvotních informací vyšetřovatelů byl zákrok zcela oprávněný, přesto bude podrobně vyhodnocen.

„Střelná poranění, která utrpěl, byla smrtelná a postižený jim na místě podlehl ještě před příjezdem záchranné služby. Zasahující lékař již mohl jen konstatovat smrt muže,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Čerpací stanice, kde strážník zastřelil lupiče

Událost vyšetřuje policie, protože strážníci jsou zaměstnanci karvinského magistrátu a jejich hlavním velitelem je primátor, nepodléhají proto Generální inspekci bezpečnostních sborů. Ta se zabývá podobnými událostmi, pokud v nich sehráli nějakou roli policisté.

Mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová řekla, že není oprávněna ke střelbě podávat jakékoliv informace. "Vše je v kompetenci policie. Té jsme vše předali a nyní čekáme na výsledek," uvedla. Naznačila ale, že magistrát stojí za strážníkem, který střílel. "Předpokládáme, že podle informací, které máme, byl zásah oprávněný," řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám