Hlavní obsah

Eduard Šuster je šéfem pražských strážníků

– Praha • Aktualizováno
Právo, Stáňa Seďová

Po roce provizorního vedení v úterý odpoledne usedl do křesla ředitele Městské policie hl. m. Prahy exšéf Pohotovostní motorizované jednotky policie ČR Eduard Šuster. Dopoledne mu klíče od ředitelny předal dosavadní faktický šéf strážníků Ludvík Klema, který se vrátil do křesla náměstka.

Foto: Policie ČR

Eduard Šuster

Článek

Během jedné hodiny úterního dopoledne se z osmatřicetiletého Eduarda Šustera stal strážník a zároveň hned ředitel pražské městské policie. I když po táhlém a trochu kostrbatém výběrovém řízení na tuto funkci a s tím spojenými politickými třenicemi se to může zdát malicherné, musel nejprve státní policista projít zkouškami jako každý jiný městský strážník v Česku.

„Mohu potvrdit, že jsem zkoušky úspěšně složil s dalšími dvaatřiceti strážníky. Jsem rád, že jsme ji skládali společně. Tak i ostatní budoucí strážníci viděli, že jejich ředitel prochází stejnými testy a není nijak zvýhodňován. V tuto chvíli už jsem fakticky usedl za ředitelský stůl v sídle pražské městské policie,“ řekl odpoledne Právu Eduard Šuster.

Jeho prvním úkolem je stabilizace organizace jak uvnitř ke strážníkům, tak obrázku navenek k občanům, který pošramotila zejména úplatkářská kauza bývalého ředitele Vladimíra Kotrouše.

Strážníci budou mít nové hodnocení

Strážníci by se také mohli od nového ředitele dočkat i nového hodnocení, které by se pozitivně odrazilo na jejich odměnách a hrazených přesčasech.

Šuster v rozhovoru pro Právo také upozornil na své inovační plány, díky kterým by městští policisté pracovali ještě efektivněji.

„Rád bych se zaměřil na užší spolupráci se státní policií. V koncepci jsem také navrhl zredukování počtu obvodů, kterých má městská policie v Praze nyní patnáct. Určitě dojde na audit personálu i vybavení. Tedy zaměstnanců, hlavně vedoucích pracovníků. Například jsem uvažoval, že bych počet náměstků zredukoval ze čtyř na dva,“ prohlásil Šuster.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám