Hlavní obsah

Muž seděl po krk v ledové vodě a nemohl vstát, pomohli až policisté

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

Z ledové koupele, při níž mu šlo o život, zachránili v neděli večer policisté jednapadesátiletého muže v Karolince na Vsetínsku. Až po krk ve vodě seděl ztuhlý a v křeči ve vodě tamní říčky. Venku bylo tou dobou šest stupňů pod bodem mrazu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V neděli krátce po půl deváté večer zavolal na linku 158 čtyřiašedesátiletý občan Karolinky, že naproti jeho domu leží v potoce jeho soused. Říkal, že soused je živý, ale nemůže se postavit na nohy a vylézt z potoka ven. Dodal, že muže ve vodě objevil další jeho soused, ale nezvládnou ho sami z potoka vytáhnout, protože koryto potoka je strmé a hluboké,“ informovala v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

U potoka čekal na policisty oznamovatel a ukázal jim místo, kde se soused nachází. „Muž seděl v korytě říčky na nohách, voda mu sahala až po krk. Byl celý ztuhlý, tělo měl v křeči, ale byl při vědomí. Venku mrzlo, teploměr v tu dobu ukazoval mínus šest stupňů. Kolegové vytáhli podchlazeného muže z vody ven. Byl tak ztuhlý, že se nemohl ani postavit na nohy,“ popsala mluvčí.

Policisté přivolali rychlou záchrannou službu, která podchlazeného muže odvezla do nemocnice. Podchlazený muž jevil známky požití alkoholu a nedokázal vysvětlit, jak se do potoka dostal. Podle policistů mu při přecházení mostku uklouzla na sněhu noha a on spadl do vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám