Hlavní obsah

Řidič narazil do skupiny lidí, nadýchal 2,8 promile

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Skupinku čtyř lidí, která šla při okraji silnice, srazil v neděli odpoledne ve Šmakalově ulici v Litovli na Olomoucku opilý řidič. Tři z nich utrpěli zranění. Muži nyní hrozí vězení.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce před 16. hodinou. „Řidič vozidla značky Škoda Felicia, ovlivněn alkoholem, se nedostatečně věnoval řízení vozidla a srazil při pravém okraji silnice skupinu čtyř osob,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Při srážce byli podle ní zraněni tři chodci. „Jednalo se o dvě ženy ve věku třiadvacet a jednadvacet let a o dvaadvacetiletého muže. Ženy převezla rychlá záchranná služba k ošetření do nemocnice v Olomouci. Muž byl ošetřen na místě,“ uvedla mluvčí.

Pětatřicetiletý řidič z Litovle se podle ní podrobil orientační dechové zkoušce, při které nadýchal 2,8 promile alkoholu. K požití alkoholických nápojů před jízdou se přiznal. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

„Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám