Hlavní obsah

Na hřebenech Krkonoš hořel penzión Klárka

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Požár zachvátil v pátek okolo jedné hodiny horský apartmánový dům v krkonošské Horní Malé Úpě. Pětici hasičských sborů ze širokého okolí se naštěstí podařilo včas zabránit nejhorším škodám objektu v centru horského střediska.

BEZ KOMENTÁŘ: Na hřebenech Krkonoš hořel penziónVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Hasičům se podařilo dostat požářiště pod kontrolu a zlikvidovat plameny zhruba okolo čtvrté hodiny odpoledne. Plameny přesto stačily zničit podstatnou část vnitřního zařízení luxusního skoro nového apartmánového domu. Objekt měl být v době požáru naštěstí prázdný.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

V Horní Malé Úpě na hřebenech Krkonoš vzplál dřevěný apartmánový dům Klárka.

Uvnitř měla uklízet uklízečka, která před plameny vyskočila z okna v prvním patře do sněhové závěje. „Otevřela kuchyňku v dolním podlaží, odkud se vyvalil kouř. Lekla se a běžela nahoru, odkud vyskočila z okna,“ popsal dramatickou situaci jeden ze zasahujících hasičů.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

V Horní Malé Úpě na hřebenech Krkonoš od pátečních zhruba 13:00 hoří dřevěný apartmánový dům Klárka.

„Hasičům jsme museli zprvu profrézovat kousek cesty, aby se dostali k hořícímu domu, který naštěstí leží nedaleko hlavní silnice. Pro provozovatele skoro nového objektu jde uprostřed zimy o velmi nepříjemnou událost,“ konstatoval starosta Malé Úpy Jan Patzelt.

Foto: David Taneček, ČTK

Hasiči u požáru penziónu

Hasiče zavolal provozovatel objektu, který se plameny marně snažil uhasit ručním hasicím přístrojem. Práci hasičů komplikovala silná chumelenice a teploty atakující hranici minus 10 stupňů Celsia.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

V Horní Malé Úpě na hřebenech Krkonoš vzplál dřevěný apartmánový dům Klárka.

Zásah uvnitř zakouřeného objektu se neobešel bez dýchacích přístrojů. „Příčina požáru ani škoda na budově zatím nejsou známé,“ doplnil vyšetřovatel.

Podle hasičů jde rozsahem o největší hasičský zásah od předloňského požáru Petrovy boudy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám