Hlavní obsah

Hromadná nehoda 21 aut zablokovala R35 mezi Olomoucí a Ostravou

Právo, mhr
Aktualizováno

Hromadná nehoda 21 aut zablokovala v pátek krátce po poledni dopravu na 292. kilometru rychlostní silnice R35 z Olomouce na Ostravu. Právo o tom informoval krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při hromadné nehodě havarovaly dvě desítky aut.

Článek

„Na úseku dlouhém přes 200 metrů stálo na silnici nebo v příkopu celkem dvacet jedna nabouraných aut. Kromě osobních havarovala i jedna dodávka a dva kamióny,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„K nehodě došlo okolo 12:30. Z aut unikaly provozní náplně, ke zranění osob nedošlo,“ uvedl policejní mluvčí. „K úniku provozních kapalin došlo u jednoho z havarovaných kamiónů a jednoho osobního auta. Hasiči je zachytili pomocí sorbentu,“ konstatoval Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při hromadné nehodě havarovaly dvě desítky aut.

Okolo půl třetí odpoledne se podle něj již podařilo odtáhnout většinu havarovaných vozidel. „Hasiči pomáhali s jejich nakládáním na transportní vozy,“ poznamenal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při hromadné nehodě havarovaly dvě desítky aut.

Za hromadnou nehodou se podle něj vytvořila zhruba půldruhého kilometru dlouhá kolona, ve které uvízla řada aut. Hasiči proto na místo vyslali evakuační autobus z Olomouce, který nabídl lidem například teplý čaj. Jsou v něm i deky.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Úsek rychlostní komunikace, kde k nehodě došlo, musel být dočasně zcela uzavřen. Dopravu policisté odkláněli přes Velký Újezd na nájezd k Lipníku nad Bečvou. Na místě probíhalo vyšetřování příčin havárie.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči uklízejí silnici po hromadné havárii.

Částečně byl provoz na rychlostní komunikaci obnoven po 16. hodině. „K jeho úplnému obnovení došlo v 17.55 hodin,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Příčinou nehody je zřejmě nepřizpůsobení jízdy podmínkám na rychlostním tahu. Na silnici ležel místy sníh, bylo tu podle svědků i náledí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám