Hlavní obsah

Dva chlapci odhodili nedopalky, po požáru v bytě je škoda přes milión

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva chlapci způsobili rozsáhlý požár, který ve čtvrtek v podvečer zachvátil přízemní byt sedmipatrového panelového domu na Čajkovského ulici v Olomouci. Oheň podle vyšetřovatelů vznikl po odhození nedopalků cigaret. Škoda byla vyčíslena na více než milión korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedopalky cigaret způsobili mladíci požárVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Byt byl podle hasičů požárem zcela zasažen. „Dva mladiství z Olomouce svým nedbalým chováním způsobili požár, který ohrozil nejen je, ale také obyvatele celého domu,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Vše podle ní nasvědčuje tomu, že pravděpodobnou příčinou požáru bylo vznícení papíru, oděvů a nábytku od nedopalků cigaret. Mladíci nedopalky odhodili do odpadu nachystaného k vyhození. Hasiči sice nemuseli obyvatele domu evakuovat, doporučili jim však, aby vyšli ven. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v panelovém domě likvidovali hasiči z Olomouce a Topolan.

Do bytu, v němž se už nikdo nenacházel, se hasiči dostali násilím. „Následně našli v jedné z místností ohnisko požáru a během necelé hodiny plameny celkově zlikvidovali,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči museli podle něj z bytu vynosit velké množství skladovaných věcí a dům odvětrat. „Naštěstí nedošlo k rozšíření požáru do horních bytů ani k výraznému zakouření chodeb, a nebylo tak nutné provést evakuaci osob,“ uvedl Hošák.

Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na více než milión korun. Policisté zahájili proti mladíkům trestní řízení pro podezření, že se dopustili provinění obecného ohrožení z nedbalosti. Hrozí jim až dva a půl roku vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám