Hlavní obsah

Pomohl ženě se sebevraždou, hrozí mu vězení

Právo, pab
Plzeň

Pomoz mi se zabít. S touto neobvyklou prosbou se na 54letého muže z Plzně obrátila jeho družka. Ten souhlasil a předávkoval ji léky. Ještě předtím však muž partnerku podvodem připravil o peníze zřejmě v domnění, že nepřežije. Lékaři ale ženu zachránili a muži teď hrozí až 12 let vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Státní zástupce mužovo jednání posoudil jako trestné činy účasti na sebevraždě a podvod. „Žalobu jsme už obdrželi. Jednání bude nařízené v nejbližších dnech,“ potvrdila Právu mluvčí Krajského soudu v Plzni Alexandra Vaňková.

Podle spisu se žena svému druhovi svěřila s úmyslem spáchat sebevraždu v červnu 2010.

„Požádala ho, zda by jí s tím pomohl. Muž následně od svého známého chirurga obstaral patřičné léky, za což mu poškozená zaplatila 2000 korun. Celé balení obsahující padesát tablet si pak žena rozpustila ve vodě a za přítomnosti partnera vypila,“ konstatoval státní zástupce v obžalobě.

K dokonání sebevraždy nedošlo, neboť žena nedokázala dál snášet ukrutné bolesti a křeče. „Požádala muže, aby zavolal záchrannou službu, což nakonec učinil. Žena skončila na anesteziologicko-resuscitační klinice fakultní nemocnice s těžkou intoxikací,“ uvedl státní zástupce.

Z obžaloby dále vyplývá, že podvodu se měl muž dopustit tím, že partnerku v souvislosti s jejím rozhodnutím skoncovat se životem přesvědčil, aby ještě předtím vypověděla smlouvu o penzijním připojištění a našetřenou částku bezmála 70 tisíc nechala převést na jím určený účet s tím, že až zemře, peníze dostanou její dvě dcery. Ve skutečnosti ale peníze použil pro svoji potřebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám