Hlavní obsah

V Praze 4 hořel areál bývalé školy

• Aktualizováno

V Kaplického ulici v Praze 4 v noci na sobotu hořel areál bývalé školy. Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních hasičů a dvě jednotky dobrovolných hasičů. Informovala o tom mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při požáru nikdo nebyl zraněn, přestože objekt podle internetového serveru požáry.cz v poslední době obývali bezdomovci.

Požár byl hasičům nahlášen v pátek kolem 22. hodiny a podařilo se jej uhasit zhruba o čtyři hodiny později. Hašení komplikovala konstrukce stavby, která je z části dřevěná a z části plechová. Požár se šířil především v prostorech mezi stěnami, a tak nebyl na první pohled patrný.

V prvních dvou hodinách od požáru hasiči naměřili v okolí požáru zvýšené koncentrace oxidu uhelnatého a formaldehydu. Obyvatele okolních domů vyzvali, aby neotevírali okna. V bytech jedovaté zplodiny naměřeny nebyly.

Hasičské jednotky areál bývalé školy opustily po čtvrté hodině ranní, ale na místo se ještě vrátí a místo prozkoumají termokamerou kvůli případným skrytým ohniskům. Příčina požáru zatím není jasná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám